Peter RammelooWoordje over Peter Rammeloo

Peter Rammeloo is woonachtig in het Oost-Vlaamse Boekhoute.
Sinds zijn twaalfde levensjaar is hij met muziek bezig in het parochiaal zangkoor van het dorp.

De eerste podiumervaring kwam er op z’n vijftiende, toen hij tijdens de Garnaalfeesten (jaarlijkse folklore in Boekhoute) een optreden gaf.
In juni 2005 kwam alles in een stroomversnelling terecht, na een optreden in Zelzate voor een goed gevulde feesttent. De reacties bleven niet uit en de boekingen begonnen aan een vlot tempo binnen te komen.

Januari 2006 won Peter in Antwerpen de zangwedstrijd “Star on stage” met het Engelstalige nummer “Three times a Lady” van Lionel Richie. Zijn studio-ervaring die daarop volgde in de homestudio bij Garry Hagger was voor Peter leerrijk.

Mei 2006 werd de Peter Rammeloo Fanclub opgericht op vraag van verschillende mensen die Peter volgden bij de optredens.

Toen in september 2007 Peter een gastoptreden mocht verzorgen in de Floréal Club van Blankenberge, viel hij in de smaak bij Pierre Hauters, de man achter Papa Chico. Pierre stelde Peter voor in de Peter Keereman studio in Veldegem, waar heel wat van onze Vlaamse artiesten al eerder een CD opnamen. Na heel wat overleg is Peter er met zijn allereerste album “Op weg naar…”. Daarop staan er covers in verschillende stijlen van vroeger en nu, maar ook zijn eerste eigen nieuwe nummer “Jij bent het wonder”.

Normen, waarden en wederzijds respect zijn voor Peter de funderingen waarop het leven moet gevestigd zijn. Werken voor verenigingen, senioren en ziekenzorg zijn voor hem dan ook een must.

Peter duikt op in heel wat voorprogramma’s van artiesten zoals Willy Sommers, Christoff, Paul Severs, Jo Vally en zelfs Eddy Wally. Op evenementen zoals de Genste feesten, Beverse feesten,… vind je hem terug.

Het Nederlandse lied draagt Peter hoog in het vaandel, maar Engelstalige nummers en sinds kort werkend aan een aantal Franstalige nummers schrikt hem niet af.

Peter mocht in april 2008 voor de regionale tv-zender AVS zijn nieuwe nummer voorstellen, ingeblikt op het vissersschip van zijn ouders, waar hij zijn dagelijkse job mee vervult. Inmiddels zijn er tv-opnames geweest voor het nieuwe Vlaamse muziekprogramma Clipz Cafe, wat te zien is op S-TV en op www.studio-7.be

Vandaag bijna twintig jaar later heeft Peter al heel wat bagage als zanger met zich mee en probeert elk optreden opnieuw zo verzorgd mogelijk af te werken. De liefde voor de muziek is meer dan ooit aanwezig, maar vooral zoals Peter het omschrijft en zegt: ”Graag wil ik mensen gelukkig maken en vandaag de dag besef ik dat het voor mij een voorrecht is dat met muziek te verwezenlijken.”

Met veel steun en toeverlaat van vrienden en een fanclub die inmiddels een driehonderdtal leden telt, staat Peter er.